כולם יודעים להחמיץ.
חלק יודעים להחמיץ פנים וחלק יודע להחמיץ מלפפונים. אבל החצילצילים המוחמצים של אמא שלי עולים על כולם !
אז קחו כלי כתיבה ותתחילו לרשום :
המצרכים :
1 ק"ג חצילצילים (חצילים בייבי).
ראש שום כתוש.
כפית מלח.
פלפל שחור (לפי הטעם).
מים.
חומץ.
עד כאן המצרכים (לא מסובך, נכון ?!)
אופן ההכנה :
1. מרתיחים סיר עם מים ומשקיעים בו את החצילצילים לכ- 5 דקות.
2. מוציאים (בזהירות – זה חם) ומצננים.
3. חותכים את החצילציל לאורכו מהבסיס ועד לראש (לא עד הסוף) לחצי או לרבעים – תלוי בגודלו.
4. מורחים בפנים את התערובת של ראש השום הכתוש המלח והפלפל.
5. מניחים בצנצנת זה ליד זה ובשכבות.
6. שופכים על החצילצילים תערובת של 1/2 מים 1/2 חומץ ומעט מלח (לפי הטעם).
7. משרים יומיים ו ב ת א ב ו ן.
טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם ילה תכין לי צנצנת של 3 ליטר
אהבתיאהבתי