מתי אנו מלבבים (כן – זה הפועל) לביבות ? בחנוכה, כמובן… אבל מה קורה כאשר מכינים שניצלים ונשארת בלילה ? מן הבלילה אפשר להכין הרבה מאכלים טעימים – או בעברית – מטעמים.
אז הפעם ננצל את בלילת השניצלים להכנת לביבות טונה עם פטריות.
לאחרונה הגיעו אלי לביקורת טעימה ארבע קופסאות של טונה פסיפיקו – וישר שאלתי את עצמי – מה אפשר להכין עם טונה במים ? (אנחנו מעדיפים במים על פני שמן, למרות שהטונה מגיעה בשתי הצורות), וגם עניתי לעצמי – לביבות טונה…
אז התחלנו להכין את המתכון הסודי שזוגתי שתחיה הגתה ממוחה שטוף ההמצאות – לוקחים 2 ביצים, מוסיפים ½ כפית שום כתוש, כפית חרדל (מומלץ דיז'ון), כפית פפריקה (למי שאוהב אפשר להשתמש בפפריקה חריפה), אבקת מרק עוף – לפי הטעם, רק שלא יהיה מלוח מדי והסוד שבסודות – כף קטשופ.
טורפים הכל ביחד היטב ומוסיפים את "הבשר" – קופסה קטנה (230 גר' של פטריות שמפיניון חתוכות ושתי קופסאות של טונה משובחת (מרגישים את ההבדל בביס הראשון כבר).
מעל כל זה מוסיפים פירורי לחם – בערך חצי כוס – אבל אפשר לשחק עם הכמות לפי הרגש
עכשיו הגיע זמן האמת – מערבבים הכל ביחד – עם הידיים, לא עם כף או איזה שהוא אמצעי עזר – מרגישים את הבלילה על כל מרכיביה (זה החלק שאני הכי אוהב).
ומתחילים ללבב את הלביבות
לתוך מחבת עמוקה עם שמן חם מכניסים בעדינות שלא ישפריץ ומטגנים משני הצדדים
אחרי שהלביבות מוכנות, עורמים אותן מעל נייר סופג ו…
טוב, אמורים להמתין שהן יתקררו ולכסות אותן בניילון נצמד ולהכניס למקרר אבל… כשהריח של הלביבות מתפשט בבית (גם עם חלון פתוח), בני הבית כבר עומדים בתור (הם יודעים שאסור לדחוף) ולא ממש משאירים הרבה לארוחת הערב…
אז שיהיה בתיאבון לכולם
נפלאאא תודה רבה 💖
אהבתיאהבתי