סופגניות ללא גלוטן

חודש החגים עוד לא הספיק להישכח (תשאלו את הצמיגים בבטן שלי), וכבר מגיע עלינו חג נס פך השמן עלינו לטובה. לכבוד חג הנרות, הלביבות, הסביבונים ובעיקר הסופגניות – הבאתי מתכון שרץ בקבוצת הצליאק בפייס לסופגניות ללא גלוטן. אני מתנצל שאני לא יכול לתת קרדיט לבעל/ת המתכון, אבל הוא יוצא "פצצות לגבות".

אז נתחיל ? נתחיל :
סופגניות ללא גלוטן
מניחים כפית שטוחה של מלח בתחתית קערת המיקסר ושופכים מעל ½ קילו קמח ללחם (אנחנו השתמשנו בקמח 'כרגיל' ללחם (יש לשים לב – חצי קילו ולא 400 גרם).
יוצרים שתי גומות לא עמוקות מדי בקמח, באחת מכניסים 4 כפות סוכר ובשניה נכניס שתי כפות של שמרים יבשים (יש לשים לב שהשמרים לא יתערבבו עם המלח בינתיים).
מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים (תוך כדי ערבול) שתי כפות שמן, שתי ביצים (גודל M), מים פושרים – ¼1 כוסות½ שקית אבקת אפייה.

ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה (ודביקה מאד) – אפשר לעבוד קצת עם ידיים רטובות, כדי שהעיסה לא תידבק לוו לישה.
מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עם ידיים רטובות (העיסה מאד דביקה – זה בסדר – ככה זה צריך להיות) יוצרים כ- 13-15 כדורים (הם עדיין לא נראים כמו סופגניות, גם זה בסדר) ומשאירים להתפחה של עוד כחצי שעה.

מחממים שמן בסיר בינוני (חצי הגובה), מנמיכים את הלהבה ומטגנים משני הצדדים.
עכשיו הסופגניות מקבלות נפח ונראות עגולות ושמנמנות.

ממלאים בעזרת מזרק / מזלף / שקית זילוף או כל רעיון אחר במילוי הרצוי (ריבה / ריבת חלב), בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם לשולחן.

סופגניות ללא גלוטן
הסופגניות ייחטפו מיד.

ואני רוצה להודות לחברתי ג'ו שסבלה אותי כשנדחפתי עם המצלמה כדי לעקוב אחרי פעולות ההכנה של הסופגניות, ושהסכימה לארח אותנו עם כל הבלגאן שהבאנו איתנו 🙂

מחשבה אחת על “סופגניות ללא גלוטן

  1. פינגבק: לוטו-טוטו גם בדריידל | Eyal's Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s