חודש החגים עוד לא הספיק להישכח (תשאלו את הצמיגים בבטן שלי), וכבר מגיע עלינו חג נס פך השמן עלינו לטובה. לכבוד חג הנרות, הלביבות, הסביבונים ובעיקר הסופגניות – הבאתי מתכון שרץ בקבוצת הצליאק בפייס לסופגניות ללא גלוטן. אני מתנצל שאני לא יכול לתת קרדיט לבעל/ת המתכון, אבל הוא יוצא "פצצות לגבות".
אז נתחיל ? נתחיל :
מניחים כפית שטוחה של מלח בתחתית קערת המיקסר ושופכים מעל ½ קילו קמח ללחם (אנחנו השתמשנו בקמח 'כרגיל' ללחם (יש לשים לב – חצי קילו ולא 400 גרם).
יוצרים שתי גומות לא עמוקות מדי בקמח, באחת מכניסים 4 כפות סוכר ובשניה נכניס שתי כפות של שמרים יבשים (יש לשים לב שהשמרים לא יתערבבו עם המלח בינתיים).
מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים (תוך כדי ערבול) שתי כפות שמן, שתי ביצים (גודל M), מים פושרים – ¼1 כוסות, ½ שקית אבקת אפייה.
ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה (ודביקה מאד) – אפשר לעבוד קצת עם ידיים רטובות, כדי שהעיסה לא תידבק לוו לישה.
מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
עם ידיים רטובות (העיסה מאד דביקה – זה בסדר – ככה זה צריך להיות) יוצרים כ- 13-15 כדורים (הם עדיין לא נראים כמו סופגניות, גם זה בסדר) ומשאירים להתפחה של עוד כחצי שעה.
מחממים שמן בסיר בינוני (חצי הגובה), מנמיכים את הלהבה ומטגנים משני הצדדים.
עכשיו הסופגניות מקבלות נפח ונראות עגולות ושמנמנות.
ממלאים בעזרת מזרק / מזלף / שקית זילוף או כל רעיון אחר במילוי הרצוי (ריבה / ריבת חלב), בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם לשולחן.
הסופגניות ייחטפו מיד.
ואני רוצה להודות לחברתי ג'ו שסבלה אותי כשנדחפתי עם המצלמה כדי לעקוב אחרי פעולות ההכנה של הסופגניות, ושהסכימה לארח אותנו עם כל הבלגאן שהבאנו איתנו 🙂
פינגבק: לוטו-טוטו גם בדריידל | Eyal's Blog
היי אייל האם הבנק של הסופגניות יכול לפתוח יותר משעתיים🥰
אהבתיאהבתי
האמת שלא ניסיתי – אבל אפשר לבדוק ולהעלות כאן את התשובה 😀
אהבתיאהבתי
*הבצק*
אהבתיאהבתי
*לתפוח* סליחה הטלפון לא מפסיק לתקן אותי😅
אהבתיאהבתי