פינוק לשבת

יום שבת הגיע ואיתו ההשכמה המוקדמת של הילדים והצעקות של "אני רעב" ו- "מה יש לאכול?" מרעידות את קירות הבית ומפריעות את מנוחת השכנים.

זוגתי שתחיה מחפשת מתכון קליל ומהיר שיתאים לתזונה של כל אחד ואחת מדירי הבית. פותחים ספרים ומחברות, גולשים קצת באינטרנט ומוצאים מתכון בסיסי של כוהנת המתוקים קרין גורן לוופל בלגי. אבל פה נכנסת הבעיה – המתכון משתמש בקמח ובחלב – שני דברים שאנחנו נמנעים מהם בעקבות רגישויות שונות ומשונות.

לקחנו את המתכון הבסיסי, החלפנו את הקמח הלבן בקמח 'כרגיל' ואת החלב פרה בחלב סויה (הגדלנו קצת מינונים כי חלב הסויה מתנהג קצת שונה) ו… יש לנו וופל בלגי משובח לעילא ולעילא (גם את החמאה החלבית החלפנו במחמאה פרווה).

אז מה היה לנו שם :
טרפנו בקערה 2 ביצים, 2 כוסות חלב סויה, 50 גרם מחמאה מומסת ורבע כוס סוכר.
בקערה נפרדת ערבבנו כוס וחצי קמח 'כרגיל', 2 כפיות אבקת אפיה ורבע כפית מלח. יצרנו גומה בתערובת הלבנה ויצקנו את הנוזלים לתוכה.
ערבבנו עד לקבלת בצק.

לקחנו את המולטי-קייק, חיממנו אותו והתזנו עליו מעט תרסיס שמן.
את הבצק הדליל יוצקים על המולטי-קייק, סוגרים וממתינים שיהיה מוכן.וופל בלגי אוכל

במתכון המקורי אמורים לערום את הוופל בלגי על צלחת ואז להגיש, אבל אצלנו השני עוד לא מספיק לצאת כשהראשון כבר נגמר…

כל אחד שופך מה שהוא אוהב – לירון ואני מייפל (אמיתי), שקד מייפל או שוקולד ונדב מערבב את שניהם ביחד.וופל בלגי אוכל

עכשיו, אחרי שכולם כבר שבעים, אפשר לריב מה עושים היום, בכל זאת, יום שבת ויש קצת חופש…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s