לחם עג'ון

יום רביעי, בנוהל שנהיה כבר הרגל בשבועות האחרונים, אני מגיע עם נדב להורים שלי לארוחת ערב ולינה. למה ? לא ממש משנה… אבל אנחנו עושים לנו ערב כיף של "גברים" ומשאירים את הבנות לערב כיף משלהן…

לחם עג'ון עם סלט ירקות

לחם עג'ון עם סלט ירקות

אתמול אבא שלי הפתיע עם תערובת ירוקה שמריחה כמו… פלאפל ?
מאין הוא קיבל את המתכון – הוא לא הסכים לגלות, אבל התוצאה הסופית חייבה אותו לשתף לפחות את המתכון.

לחם עג'ון (או לחמעג'ון) מופיע באינטרנט במגוון צורות, מרקמים ומרכיבים. את הגרסה הפשוטה – אני מביא כאן (לאחר שכנוע מאסיבי)

????????????

אז המתכון לחמש פיתות חצויות :
250 גרם גרגרי חומוס (מושרים ומבושלים)
צרור פטרוזיליה
צרור כבזרה (כוזברה)
בצל אדום
5 שיני שום

טוחנים הכל עד לקבלת מרקם גרגירי (לא משחה)

מוסיפים 1-2 כפות טחינה גולמית
מלח, כמון ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

מורחים שכבה נדיבה על חצאי הפיתות ומכניסים לתנור (שחומם מראש) בחום של כ- 220°C עד שקצוות הפיתות מתחילים להשחים (10 – 15 דקות).

מומלץ לאכול חם

ניתן לאכול את הלחם-עג'ון עם סלט, גבינה, טחינה או כל ממרח אחר שעולה על דעתכם

בתיאבון

גם נדבי טחן לו חצי פיתה

גם נדבי טחן לו חצי פיתה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s