שמתי לב שכבר תקופה ארוכה לא כתבתי משהו על אוכל, ולא סתם אוכל – משהו טוב כזה – בתנור, לא עוד איזו מסעדה (למרות שגם מסעדות זה דבר איכותי בפני עצמו…
אז לקחתי מתכון שמצאתי באינטרנט וביצעתי בו כמה שיפורים אה-לה איל סטייל:
התחלתי עם בצל גדול – פרוס ומונח על הפיירקס כבסיס לכל התקרובת.
ערבבתי כוס אורז עם ארבע כוסות מים, שתי כפות כורכום וכפית מלח ושיטחתי מעל הבצלים.
הכנתי את תערובת התבלינים שלי – שכללה כף פפריקה, כפית מלח וכפית פלפל שחור – עיסיתי 4 כרעיים של עוף והנחתי אותם מעל האורז.
כיסיתי הכל בנייר כסף והכנסתי לתנור (שחומם מראש ל- 200 מעלות) למשך שעה.
אחרי שעה, כשהבית התמלא בריחות, הסרתי את נייר הכסף והורדתי את הטמפרטורה ל- 180 מעלות לצורך השחמה למשך של עוד 10 דקות.
יצא – סוף הדרך (במובן הטוב של המילה). הילדים חיסלו ואני קיבלתי מחמאות.
עוד מאותה ג'ננה שנכנסנו אליה – זוגתי ואני – יגיע…