'זונה', 'השופט בן זונה', 'זונה בת זונה', 'פרוצה'… לא… אין לי טורט ולא "סתם" קפצו לי קללות לראש ומשם לקולמוס.
כמה פעמים קראתם למישהו 'זונה' כמילת גנאי ? חשבתם פעם מה עומד מאחורי המילה המילה ? השתמשתם פעם בשירותיה של זונה / נערת ליווי / מארחת / כל כינוי אחר ?
מה בעצם אתם יודעים על העולם האפל הזה ? מיכל מישל גבאי מנסה להיכנס ולבדוק, קודם כל למה, ואחר כך מה קורה בפנים, מאחורי הקלעים…
אנחנו לא נכנסים כאן לעולם של סחר בנשים, שהוא עולם גדול הרבה יותר, מתועב ומורכב הרבה יותר.
בספרה 'חדרים של אהבה', מוצגות שתי דמויות – טלי ואליס, המורכבות מחמש זונות / נערות ליווי ועוד שמות המתייחסים למקצוע העתיק בעולם אותן פגשה וראיינה במהלך כתיבת הספר.
לא פעם היא עמדה במצבים מורכבים, כמו לבקר בבית בושת בעת פשיטה משטרתית, לצפות בעבודת נערת ליווי (אני לא אקלקל לכם). כתיבת הספר לא היתה קלה לה ולא פעם היא רצתה להפסיק, אולם הסקרנות לגבי העולם הזה גברה, ולמרות הריונה (שהתקדם ככל שהספר התקדם), היא המשיכה להתבונן בבנות, לספוג את כאבן ולנסות לתת להן תקווה.
*
טלי ואליס באות מרקעים שונים. הסיפור מתחיל בכלל על כתבה על הפרעות אכילה – טלי היא אנורקסית ואליס היא בולמית. חוסר האהבה שלהן לגוף שלהן וחוסר החשק שלהם להמשיך ולחיות משאיר אותן במעגל הקסמים הזה של תיעוב עצמי -> זנות -> כסף -> בזבוזים -> תיעוב עצמי… טלי מסייעת למשפחתה ואליס מוציאה אלפי שקלים על בגדים ואוכל (אותו היא מקיאה בסוף הארוחה), כך שלא נשאר להן אף פעם כסף "בצד" בשביל עצמן והן לא יכולות לצאת לעולם. הדימוי העצמי הנמוך שיש להן על עצמן וחוסר היכולת לסמוך על אנשים בכלל וגברים בפרט גורם להן להישאר בעבודה.
מיכל מישל גבאי, המתוארת כעיתונאית, מנסה לגרום להן להבין שהן שוות הרבה יותר ממה שהן חושבות על עצמן. שמגיע להן יותר.
את הסוף אני לא אגלה (ספוילר ספוילר ספוילר) אבל רק שתדעו ש… סתאאאם… תקראו לבד
*
את הספר קיבלתי ביום רביעי בצהריים ובאותו יום כבר סיימתי אותו. הספר כתוב בצורה מרתקת, שוטפת ואחידה. הכתיבה מכניסה אותך, הקורא, לתוך הספר וגורמת לך להזדהות לפחות עם אחת מהדמויות, או חלק מהן. גם בתור גבר חשבתי לעצמי – פ#ק – זה סיפור שיכול להתאים לכל כך הרבה בנות ובנים. כמה מהאנשים שאני מכיר עובדים בזה ?
*
אז אחרי כל המילים היפות וההמלצה החמה שלי על הספר (וזו המלצה בלתי משוחדת והיא אמיתית לחלוטין), אני חייב להוסיף עוד משהו משלי – לי יש בעיה עם שגיאות כתיב וטעויות כתב. זה לא שאני מושלם וכותב ללא שגיאות תחביר פה ושם. גם אני מוסיף סלנגים לפעמים, אבל מצאתי שלוש שגיאות שהוציאו אותי מהדעת והפריעו לי בעת קריאת הספר.
אני לא אספר לכם איפה השגיאות, והן ממש מינוריות, אבל בתור פרפקציוניסט, לי הן הפריעו.
אז זהו – התרשמות כנה ואמיתית מספר מעולה על עולם שונה ובלתי מוכר ל- 99% מהאוכלוסיה (אני מנסה להיות אופטימי).
בכל מקרה – מומלץ בחום.
*
חדרים של אהבה
מחברת : מיכל מישל גבאי
עמודים : 280
הוצאת סטימצקי
מחיר : 74 ש"ח.