עוגת גבינה קלה להכנה

כן, אני יודע שאנחנו כבר אחרי שבועות ולכולם כבר יוצאות הגבינות מכל החורים…

אממה… את עוגת הגבינה הזאת אסור לפספס! לא עוד הפרדת ביצים, לא עוד גבינה שמנה, לא עוד!

עוגת גבינה אפויה בתנור, פשוט זורקים הכל לתבנית וזהו. כמו שאני אוהב – פשוט פשוט פשוט.

אז איך מתחילים ?

לוקחים 5 ביצים גדולות, כוס סוכר, קילו וחצי גבינה לבנה 3% או 5%, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, חבילת אינסטנט פודינג וניל, רבע כוס קמח וגרידת לימון (לפי הטעם – אני אוהב את הלימון יותר מודגש, אני שם 2 כפיות).

לא יותר מדי מסובך עד עכשיו, נכון ?!

מבטיח שזה גם לא הולך להסתבך יותר מזה.

את כל המרכיבים מכניסים לקערה ומערבלים אותם ביחד עד שמקבלים תערובת אחידה ובלי גושים.

משמנים תבנית אפייה, שופכים את מה שקיבלנו מהערבולעוגת גבינה אפויה

ומכניסים לתנור (שחומם מראש, כמובן) ל- 150° למשך של כשעה, עד שהשוליים מתחילים להשחים.
מומלץ לשים כוס מים בתחתית התנור על מנת למנוע ייבוש של העוגה ולתת לה קצת לחות (אנחנו לא רוצים קרם ברולה…).

מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר ולהתייצב למשך של כ- 3 שעות.
אחרי שלוש שעות, כשהעוגה כבר בטמפרטורת החדר, ניתן לבזוק מעליה קצת אבקת סוכר ואז להכניס למקרר לקירור אמיתי.

שימו לב שימו לב – כשהעוגה יוצאת מהתנור, היא יוצאת גבוהה, נאווה ותמירה… בזמן הצינון (לבריאות) היא מאבדת קצת מגובהה. דבר זה הוא רגיל וטבעי, אין צורף להיכנס ללחץ. העוגה לא "נופלת".

איך היה ? פשוט פשוט פשוט. להכניס לקערה, לבחוש ולערבל ולזרוק לתנור.

שיהיה לכם בתיאבון.

העוגה לא כבדה יותר מדי, הולכת מצוין בתור קינוח או סתם על כוס קפה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s