עוד ספר על רגשות וילדים ? כן ולא.
כן, כי זה ספר על ילדים, רגשות ומה שביניהם, לא – כי זה כתוב בצורה שגם הילדים (אצלי זה נדב, בן 6 וחצי) יכולים לקרוא, ליהנות ואפילו להבין את המסר שמסתתר בין השורות.
הספר כתוב בחריזה יוצאת מן הכלל ומעוטר באיורים של ענת רביד-ברקו, מקסימים אחד-אחד ומגורמים (לי בכל אופן) להרגיש את אותו רגש שמדובר עליו באותו עמוד.
כשהבאתי את הספר לנדב, הוא סיפר לי שבשיעור 'כישורי חיים', אצלו בבית הספר, שמועבר על ידי היועצת, כבר קראו להם את הספר ואפילו פעמיים.
הספר נפרש על מגוון הרגשות שעולים ומציפים ילדים (וגם מבוגרים) – עצב, שמחה, קנאה, פתירת קונפליקטים, קבלת החלטות, פחד, שיח על רגשות…
בכל עמוד, הכתוב באותיות גדולות ומנוקדות, יש "בועת שיחה" להורים, הממקדת את ההורים לשיחה עם העולל.
נדב, שכבר מכיר את הספר, קרא אותו ואף השתתף בדיון על הרגשות יחד איתנו (אביו ואימו). שקד (בת 10) לעומת זאת, פחות התחברה לחשיפת הרגשות שלה, למרות שהיו לא מעט נושאים שרצינו להעלות איתה.
ספר לפיתוח האינטליגנציה הרגשית מגיל צעיר, אינטליגנציה רגשית היא היא חיבור מודע ומושכל של מחשבה ורגש. באמצעות חיבור נכון בין מחשבות ורגשות אפשר לכוון תגובות מתוך בחירה מודעת בכל תחום בחיים, וכך להגיע להרמוניה, להצלחה ולהישגים, ובעיקר – למיטבות רגשית. באמצעות חינוך לאינטליגנציה רגשית מגיל צעיר נוכל לגדל ילדים מאושרים יותר, בעלי מודעות גבוהה יותר לבחירות בחיי היומיום וליצירת משמעות.
פרופ' דניאלה קידר היא מומחית בתקשורת אנושית, חוקרת מוח, רגש והתנהגות (אינטליגנציה רגשית) ושימושיה היישומיים בתחומי החינוך, הרפואה המשפט והחברה.
היא מנהלת מרכז לוט"ם (למידה וטיפוח משפחתי) לזוגיות, משפחה והורות; ראש המחלקה לתקשורת אנושית, בריאות ואתיקה במרכז הבינלאומי לבריאות, משפט ואתיקה של אוניברסיטת חיפה; מרצה במכללה האקדמית צפת, בהסתדרות המורים ועמותת המורים לקידום ההוראה והחינוך ובמוסדות אקדמיים נוספים בארץ ובעולם.