זוכרים פעם… שהתמונות היו ממשיות ועשויות (לרוב) מנייר ?
היינו לקוחים את הדבר הזה שנקרא "פילם" לחנות מיוחדת ושם היו מפתחים לנו אותו…
ואז היינו יושבים עם שקית מלאה בתמונות כאלה (8X13 או 10X15) וממיינים את הטובות יותר והטובות פחות, והיינו מתבאסים על התמונות ש- "בזבזנו"…
היום (אני מדבר כאילו זה נכנס לפני יומיים), בעידן הצילום הדיגיטלי, פשוט לוחצים על הכפתור ותמונות עפות. עם כמות התמונות שמצלמים, בקושי יש זמן למחוק את התמונות הפחות טובות, המטושטשות… פשוט התרגלנו "לזפזפ" בין התמונות – אם זה במצלמה, בטלפון הנייד, בטאבלט או על המחשב.
ערימות של תמונות – אלפים, ואני לא מגזים, יושבות בעננים (cloud) וירטואליים או על כוננים קשיחים וכרטיסי זיכרון ומעלות אבק.
אחד הזכרונות שלי מהילדות הוא שאני יושב עם אמא שלי ואנחנו מעיינים באלבום תמונות (מהישנים האלה), אלבום שדפי הקרטון שלו חורקים כשמעבירים אותם והתמונות כוסו בניילון נצמד – כזה שאי אפשר להוריד כבר כי התמונה נדבקה אליו…
אז אלבומים כאלה כבר אי אפשר למצוא – היום אלה רק אלבומי "כיסים", וגם להם יש את המגרעות שלהם.
בעידן הגזור והדבק, אנחנו רגילם לקחת תמונה אל המסך, לסובב אותה כרצוננו, להגדיל ולהקטין אותה, להוסיף עוד תמונוה מתיקייה אחרת, להלביש אותה ליד התמונה הקודמת או לכסות את הפינה, להוסיף כיתוב בצבעים שונים עם או בלי מסגרת…
באלבומי התמונות המובנים עדיין אי אפשר לעשות את זה ובינינו… מי כבר מדפיס תמונות היום ?!
ממש בשביל זה באו ועושים לנו סדר בבלגאן.
נכנסתי לאתר וואלה שופס פרינט באינטרנט, קראתי את הטיפים לעיצוב אלבום – יש להם רעיונות לא רעים דווקא, נכנסתי לקטגוריית האלבומים והתחלתי לעצב לי אלבום תמונות אישי.
אפשר להשתמש בערכות עיצוב מובנות (מומלץ) ואפשר להתפרע ולעצב מחדש. גם ערכות העיצוב המובנה הן לא "חתונה קתולית" הן יותר כמו… המלצה… אפשר לשנות, להוסיף ולהסיר תמונות ולעצב מחדש.

גם על הכריכה הקשיחה יש תמונות
מאלבום אישי הוא הפך להיות אלבום משפחתי והופתעתי לגלות את כמות התמונות שמצאתי על המחשב… מאות תמונות ישבו להן שם על המחשב ורק חיכו להיחשף לאוויר העולם.
החלטתי לעצב לי אלבום של 30 עמודים בערך, כשבכל עמוד נכנסות בין 2 ל- 4 תמונות, תלוי בגודל שלהן. אם התמונה ברזולוציה נמוכה מדי הוא מתריע – יש 3 אפשרויות – להשאיר את התמונה כמו שהיא (שלא תגידו אחר כך שלא אמרנו), להסיר את התמונה ולהחליף אותה בתמונה אחרת או אפשרות שלישית היא להקטין את התמונה עד שהאתר האינטראקטיבי מודיע שגודל התמונה מתאים לרזולוציה שלה והיא תיראה טוב באלבום.
בין תמונה לתמונה אפשר להכניס כיתוב בצבעים ובגדלים שונים, להוסיף ולהסיר מסגרת… בקיצור – לעבוד כמו שאנחנו רגילים לעבוד על המחשב.
זה שהתוצאה הסופית היא לא מצגת פאוור-פוינט או Emaze, זה לא משנה שום דבר. בסופו של דבר יגיע אלינו הביתה אלבום תמונות בדיוק כמו שעיצבנו והכנו בעצמנו. אם זה בדואר, באמצעות שליח או דרך Boxit.
הכריכות לא נשארות יתומות וגם אותן ניתן לעצב בתמונות וכיתובים.
ברור שהאלבומים הקשיחים אינם סוף הפסוק כאן… ניתן להזמין לוחות שנה, אלבומים עם כריכה רכה, הדפסה על קנביס, אלבום שורשים, פוסטרים ואלבומים בגדלים שונים – A4, A5, מרובע, מלבני, פנורמי, עומד, שוכב ועוד. לפני החגים מגיעים עוד עיצובים ומוצרים יחודיים כמו הגדה של פסח או לוח שנה מיוחד.
מה המחירים את שואלים… ברור, הרי זאת שאלה בסיסית שנשאלת עוד לפני שמתחילים לעבוד… באתר יש גם מחירון וכל המוצרים רשומים שם, והאמת היא שהמחירים לא בשמיים.
אז נכון, באלבום הראשון התפרעתי. לא ממש עבדתי לפי "הכללים" (הטיפים שהם נותנים) והאלבום גם נראה כך – קצת מבולגן, תמונות באותו נושא מופיעות בעמודים שונים וליד תמונות מנושאים אחרים… אבל היי… יצא לי אחלה אלבום וכולם מתים עליו.
כבר עכשיו, בזמן שאני כותב את הפוסט, באות לי לראש מחשבות ובא לי (ואל תגידו שבאלי זה אי באינדונזיה), ממש בא לי שתי תמונות כאלה גדולות על קנבס או על קאפה (googleit) של הילדים שלי שאני אוכל לתלות על הקיר בבית…