על טהרת הבשר

ארבעה בלוגרים ומומחה בשרים נפגשים בביתו של קולינר חובב בשרים… זו יכולה להיות אחלה התחלה של בדיחה… אלא שזו לא בדיחה – באמת נפגשנו יחד וטעמנו ממעדני האיש והבשר גיתי זמיר

גיתי פורס את האנטריקוט

גיתי פורס את האנטריקוט

אז עם מה נתחיל ? הכל היה כל כך טעים, שקצרה היריעה מלהכיל את מצמוצי השפתיים ומציצת האצבעות אחרי כל מנה ומנה.

התחילונו עם סטייק טרטר, בשר פילה טחור, שבמרכזו חלמון ביצה צהבהב (חי).

למי שלא אוהב ביצה חיה, היה גם אחד ללא.

המשכנו עם קציצות מטוגנות עם יוגורט (זה היה הדבר המטוגן היחיד באותו ערב), את הקציצות אכלתי ביד ופשוט טבלתי ביוגורט ו- "ניגבתי".

עכשיו נעבור לסיניה… מה זה סיניה בכלל ? אפילו המעבד תמלילים רושם לי שהוא לא מכיר את המילה… ובכן סיניה – אלה קציצות העמוסות כל טוב שנאפות בתנור עם הרוטב שלהן – אנחנו קיבלנו הדגמה לסיניה ברוטב טחינה ורוטב עגבניות.
את המתכון ? ***המתכון נמצא בקישור הזה***

שבעים כבר ? כי הקציצות הן רק המנה הראשונה בארוחת הבשרים שלנו, שהוגשה עם סלטים שונים

עכשיו הגיעה השעה למנה העיקרית – נתחי בשר אמיתיים – נתחי אנטריקוט בלאק אנגוס ברוטב שמנת ופלפל ירוק וסטייק עצם, שניהם על המנגל.

סטייק טרטר

סטייק טרטר

ליד נתחי הבשר האימתניים, הגיע לו חזה עוף מגולגל בחובזה… חובזה (לחם ערבי), מזכיר לי את הילדות – כשגדלתי במושב (נכון שלא ידעתם ?!) ועמדנו שעות ליד שיחי החובזה שגדלו פרא, קטפנו את הפירות הקטנטנים, קילפנו אותם ואכלנו.
לקבלת המתכון של חזה עוף… אפשר להיכנס לכאן.

ואחרי שצחקנו והותרנו כדבר ה', לא נפקד גם מקומו של הקינוח (על טהרת הבשר כמובן) שהגיע בצורה של "מקלובה".

המקלובה מגיעה במגוון צורות ושייכת לכל העדות כמעט, בווריאציות שונות. אמא שלי מכינה לפעמים מעדן שנקרא "קוץ' מוץ'"… סיר שבתוכו אורז, ירקות ובשר אפוי, מבושל, מטוגן או הכל ביחד. כשהרעיון העיקרי הוא שמתחילים מהאורז, מניחים כמה שכבות של ירקות ובשר, עד למילוי הסיר ובסיום הבישול / אפייה, הופכים את הסיר על פיו ומקבלים סוג של "עוגת שכבות". המקלובה זו הגרסה הערבית המסורתית לאותו קוץ' מוץ' של אמא שלי.

המקלובה של גיתי זמיר

עכשיו באמת כבר נגמר המקום וגופנו השמיע קולות של אנחת רווחה, בעוד אנו טופחים על כרסינו.

  • אבי, חבר אחד מהארבעה, כתב כך בבלוג שלו.

*

אז תודה לסתיו אדם שתרם את ביתו, מטבחו ומנגלו. תודה לגיתי זמיר על שחלק את מומחיותו ותודה לאורנה מחיפושית תקשורת שארגנה את המפגש.

גילוי נאות: בעבר, גיתי זמיר ואני היינו בקשר עסקי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s