פסטרמה אמיתית מחזה עוף

אחרי שהעליתי את התמונות המגרות של הפסטרמה מחזה עוף, התחלתי לקבל בקשות למתכון.

אז הנה לפניכם מתכון לפסטרמה מחזה עוף – רכה, טעימה והרבה יותר בריאה מהפסטרמה שמוכרים בסופר.

*

אז איך מכינים ? זה ממש לא מסובך.

את המרינדה :

בתוך סיר אנחנו מערבבים 3 וחצי כוסות מים, עלה דפנה אחד, 4 כפות רוטב סויה (אמיתי), כף פפריקה מתוקה, כף חרדל ללא גרגרים, כף מלח גס, כף סוכר, שתי כפות של חומץ הדרים ושלוש שיני שום.

מרתיחים את התקרובת ומקררים.

הכנת העוף :

לוקחים 2 חזות עוף שלמים, מנקים אותם משומן ועצמות וחוצים באמצע.פסטרמה בתנור על רשר

מכל חזה עוף אנחנו מקבלים שני "נקניקי" פסטרמה.

מגלגלים את חצאי החזה עוף וקושרים עם חוט בשלושה – ארבעה מקומות.

מניחים את ארבעת החזות הקשורים בתבנית (פיירקס עושה את העבודה מצוין), יוצקים את המרינדה ומכניסים למקרר לחמישה ימים כשהתבנית עטופה בניילון נצמד ופעם ביום הופכים את החזות.

אחרי חמישה ימים אנחנו מוצאים את החזות מהמקרר ומכינים את הציפוי :

4 כפות שמן זית, שתי כפות דבש, שתי כפות חרדל ללא גרגרים, כפית פפריקה מתוקה.
את כל מרכיבי הציפוי מערבבים ביחד ומורחים על החזות.

מחממים תנור לחום נמוך – בינוני (תלוי בתנור) כ- 160°, מניחים את הפסטרמה (כבר אפשר לקרוא לזה פסטרמה, לא ? על רשת מעל תבנית ואופים כ- 40 דקות עד שעה.פסטרמה מחזה עוף פרוסה

*

שיהיה בתיאבון.

הילדים מתים על זה וגם אנחנו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s