שיוט במרצדס לוילה V

סתם יום של אמצע שבוע ואני בשיחת חולין עם חבר טוב – רוני אקרמן, שבדיוק קיבל מרצדס 180C Class לבדיקה עבור אתר הרכב 'אוקטן גבוה', בו הוא מפרסם.

מזמן לא נפגשנו אז קבענו לנו בשיא הספונטניות לנסוע יחד עוד באותו ערב לרמת הגולן, לישוב חד-נס ולבדוק מסעדה שרוני קרא עליה המלצה מצוינת, בשם 'וילה וי' שהיא מסעדת שף עם צימר צמוד, או בקיצור – מתחם נופש קולינרי, כמו שקורא לה השף גיא בן שמחון.

קבענו ב- 7 וחצי, אולם אילוצים בלתי צפויים גרמו לרוני ולזוגתו היפה לאחר מעט וכשהגיעו לאסוף אותי כבר היינו לחוצים בזמן (בכל זאת, נסיעה לרמת הגולן).

*

קצת על הרכב…מרצדס 180C Class

התרווחתי לי במושב העור האחורי, ולמרות שמדובר ב- C קלאס, היה לי די והותר מקום לרגליים מאחורי רוני (שהוא בערך 190 ס"מ). האור בתוך הרכב האיר ברכות כחלחלה ואנחנו התחלנו לשייט לנו לכיוון כללי צפון. כביש 6, גם במהירויות שחוצות "קצת" את גבול המהירות המותרת, עדיין נשמר השקט בתוך הרכב ובולמי הזעזועים "אוכלים" את המהמורות הקטנות שבכביש והן אינן מורגשות.
גם בכבישים המפותלים של צפון הכינרת בואכה דרום רמת הגולן ועד לחד-נס, לא מרגישים את המהמורות והבורות שנבלעים מתחת לגלגלים.

תאורת ה- LED הקדמית פולחת את החשיכה והרדיו מנגן מוזיקה נחמדה מאיזו תחנה.

הטלפון של רוני היה מחובר לדיבורית ה- Bluetooth המובנית ובורר ההילוכים (למי שממש צריך אותו) נמצא על ההגה.
בין המושבים נמצא Touch Pad לשליטה נוספת במסך המגע.
מפתחות ? הצחקתם אותי. מי משתמש במפתחות בימינו ?! לחצן התנעה והמנוע בן 1,600 הסמ"ק מוגדש הטורבו מתעורר לחיים ומגרגר ברעבתנות.

*

כעבור זמן לא רב כבר החנינו את הרכב בחניית המסעדה ועלינו במדרגות לכיוון הכניסה. משהו שלא שמתי לב אליו והוסבר לי מאוחר יותר היה שביל הגישה לעגלות שעולה בזווית קטנה מהחנייה ועד למתחם הצימרים והמסעדה (ציון לבעלי מוגבלויות 5 מתוך 5).

האווירה שקטה ורומנטית והאורות של טבריה מנצנצים ממול דרך הויטרינה הגדולה.

התפריט עצמו מינימליסטי – 6 מנות פתיחה, 6 מנות עיקריות ותפריט קינוחים מגרה (שיגיע מאוחר יותר).

מספר יינות מובחרים בעיקר מייקבי בוטיק בסביבה ואנחנו מוכנים להתחיל להזמין.

לאחר דיון קצר מאד והתייעצות עם השף, הוחלט ללכת על יין אדום (איך לא) קיאנטי קלאסיקו סרוסטורי בציר 2012, קליל ומלטף את החיך.

למנת פתיחה הזמנו כבד אווז שהגיע כמו שכבד אווז צריך להגיע – חם, נימוח, נמס בפה והכי חשוב – טעים, שקיבל טוויסט של שינוי מרקם ומתיקות עם חבושים.
וקיבלנו יחד איתו פולנטה תירס עם פטריות וכמהין. מחית התירס היתה מחית אמיתית, ללא גושים או חלקים בלתי מזוהים אחרים בפנים ועליה שכבו להן הפטריות הקטנות. הכמהין הורגש ברקע, הוא הפציע רק אחרי שהביס נבלע ועלה בניחוחות נעימים לתוך האף.

מבחינת מנות עיקריות החלטנו לקחת כל אחד מנה ונטעם איש ממנת רעהו.

אני הזמנתי נתח קצבים ברמת עשייה מדיום-רייר שהגיע על מצע שעועית בנתחים קטנים, מדמם בדיוק כמו שהוא אמור להגיע, רך ומענג את הפה. גם את הרוטב אני ממש ליקקתי מהצלחת.עיקריות

יוליה, זוגתו של רוני הזמינה פילה לברק שהיה יכול להיות מושלם, אם היו מורידים אותו 10 שניות יותר מוקדם מהאש (זה לא שאני כזה אנין טעם פלצן, הוא פשוט היה טיפ טיפה over cooked)

רוני הזמין ביף בורגניון שנמס בפה והיווה, לדעתי בכל אופן, את המנה הטעימה ביותר שקיבלנו לשולחן (מה שלא מוריד מטעמן המשובח של המנות האחרות).

המנות בהחלט היו מכובדות, לא היה כאן שתי חתיכות בשר מכובס על מצע מטורף של עלי חסה. היו כאן בהחלט מנות בשר אמיתיות וגם אם באה תוספת לידן, עדיין הרגישו שהמנה העיקרית היא הבשר עצמו שטופל בהרבה אהבה.

הפסקונת קצרה ויציאה לנשום את האוויר הצלול על הבלקון, מול אורות טבריה וחזרנו למנות הקינוחים, שמוכנות במקום על ידי קונדיטורית.

כאן ביקשנו שיפתיעו אותנו (תוך מתן דגש על "לא שוקולד") ואכן זה הגיע :
מנה חלומית וגדושה של גלידת וניל (אמיתית) מכוסה בשערות חלווה ולידה צלחת של טוויל שקדים, קרם דובדבני אמרלה וקרם ברולה חצי קפוא.

גם לאחר שאכלנו את מנות הפתיחה והמנות העיקריות ולא היינו ממש רעבים, הסתערנו אל המתוק המתוק הזה ולא השארנו מהמנות זכר.???????????????????????????????

נפרדנו בידידות ויצאנו חזרה אל עבר המרצדס, שחיכתה לנו שנצא ונשייט איתה חזרה למרכז.

 *

המסעדה קיימת כשנתיים והיא מנוהלת באופן חם וידידותי על ידי השף והבעלים גיא בן שמחון.

שורה תחתונה – מומלץ ואפילו מאד, אם אתם בסביבה, אם אתם מחפשים צימר מסעדה או שסתם בא לכם לנסוע לצפון, לאכול משהו ולחזור.

אנחנו נהנינו ואמרנו שנעשה זאת שוב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s