טרה אוליבו Terra Olivo 2014

*

אני לא כזה אנין טעם והחך שלי לא מורגל להבחין בשינויים מיקרוסקופיים בין כזה או אחר (לגבי האף זה כבר משהו אחר). אבל עם כל זאת, הוזמנתי להיות שופט אורח בתחרות 'טרה אולבו 2014'. תחרות בין-לאומית לטעימת שמן זית.

ד"ר אנטוניו לאורו מאיטליה

ד"ר אנטוניו לאורו מאיטליה

התחרות, שמתקיימת כבר 5 שנים בישראל, הפכה להיות מהחשובות בעולם והשנה, 30 השופטים שהשתתפו בה, הגיעו מכל רחבי העולם.

האחראי לכל התחרות והנשיא של 'טרה אוליביה' הוא ראול קסטלני. מהנדס במקצועו וכנראה שגם חובב שמן זית (בין השאר), עד שהפך זאת למקצוע. הוא מסתובב ברחבי העולם ומארגן תחרויות וטעימות של שמני זית, יינות וסוגי אלכוהול שונים.

ראול קסטלני

ראול קסטלני

420 השמנים המתחרים הגיעו מ- 17 מדינות שונות, ביניהן ספרד, איטליה, קרואטיה, אורוגוואי, יוון, ארה"ב, צ'ילה, ארגנטינה, פורטוגל וכ- 120 שמנים הגיעו מישראל.

התחרות נערכה (באופן סימבולי ביותר) במלון 'עץ הזית' בירושלים וארכה שלושה ימים, בהם טעמו, הריחו ושפטו את שמני הזית. האמת – לא ידעתי שיש כל כך הרבה זנים, מינים וסוגים של שמן זית.

*

באולם ישבו סביב שולחנות עגולים, כשראש השולחן שלי היה דר' אנטוניו לאורו מאיטליה, בהתחלה קצת "גמגמתי", לא הבנתי מה צריך להריח, מה עושים עם הטעימות, מה צריך, איך צריך…

מלון עץ הזית

מלון עץ הזית

אבל תוך מספר שמנים כבר הבנתי את הפרנציפ וכבר הצלחתי להבחין בין הריחות והטעמים השונים של שמנים, אפילו אם הם היו מאותו זן (האהוב עלי היה זן ה- 'קורטינה' – `Coratina`, שזכה גם בתואר שמן הזית הישראלי הטוב ביותר מבין מותגי הבוטיק).

במרכז ניצבת כוס שמן ואפילו אני, עם עיוורון הצבעים הקל שלי, הצלחתי להבחין ברוב הגוונים של הזהוב, הצהוב והירוק של השמן.

שמן זית

שמן זית

גם שניים או שלושה שמנים שהיו "פגומים" – הצלחתי להבחין בהם רק לפי הריח. העדפתי לא לטעום אותם והסתמכתי על חבריי לשולחן שאמרו שהטעם שלהם הוא כמו של אדמה או עובש.

*

אפשר לסכם את האירוע כחוויה יוצאת דופן. אפילו טעימות יין הן שונות מטעימות שמן זית. נכון, מסניפים את הריח (או את ה- 'בוקה'), טועמים ומעבירים בכל הפה ואפילו משתמשים במרקקה. אבל… אני לא יודע אם זאת האווירה, או שזה חוסר השכרות של הטועמים… משהו שונה בין טעימת שמן זית, בכוסות הכחולות המחוממות לבין טעימת יין.

*

כוסות לטעימת שמן זית

כוסות לטעימת שמן זית

*

שורה תחתונה – בהחלט הייתי מעוניין להשתתף (ולשפוט, כמובן) גם שנה הבאה ביום טעימות שכזה. להזכיר לבלוטות הטעם ששמן זית הוא מעבר לטיבול לסלט או לחביתה.

 

אז אם כבר תחרות, בואו ונגיד גם מי זכה (מישראל)…

משק אחיה זכה בתארים 'שמן הזית המסחרי הטוב בתחרות' ובתואר 'מותג שמן הזית הטוב'.

משק הילמן זכה בתואר המכובד של 'מותג הבוטיק הישראלי הטוב ביותר' מבין מותגי הבוטיק.

*

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s