מה אתם אומרים על אוכל תעשייתי ?

דים סאם וגיוזה
מלא חומרים משמרים… מיוצר בכמויות מסחריות… שמן… מלא במונוסודיום גלוטומט… בטח גם יש שם טרטרזין ועוד כמה Azo dyes למיניהם… איכס… גועל… או כמו שאומרים באיזו פרסומת – מלא רגשות אשם…
אז זהו, שזה לא חייב להיות ככה!

אני טועם קרדיט – סתיו אדם
ואני מדבר על מוצרי הדים-סאם (בסינית – נגיעות קטנות בלב) הכוללים את הדים-סאם, גיוזה, באו ועוד… תוצרת כחול לבן המיוצרים במפעל 'מינג-לינג' (כשר).
נפלה בחלקי ההזדמנות הנפלאה להיות חלק מצוות של בלוגרים להגיע לסדנא של השף ארז שטרן לסדנה ייחודית, בניצוחו של השף תמיר לרמן.
אז אחרי המינגלינג, טעמנו את מעדני מינג-לינג וגם סלטים בסגנון סיני ואף התחלקנו לשלוש קבוצות וכל אחת הכינה סוג אחר של מעדן (מתכון בסוף) כשהגראנד פינאלה היה ישיבה מסביב לשולחן משפחתי ואכילה של המטעמים שהכנו במו ידינו.
טוב, נראה לי שעשיתי כאן קצת בלגאן… אז נעשה סדר בדברים :
המקום: הסדנא של השף ארז שטרן, בוגר בי"ס לקולינריה בליון שבצרפת, שהתמחה בעשר השנים האחרונות באירוח אקסקלוסיבי פרטי.

דים סאם צבעוני וטבעי
בהתחלה בביתו והיום בסדנא.
הוא מארח בדיסקרטיות מוחלטת את… ואת… ואפילו משפחת… אכלו שם… הוא לא מוכן לגלות. דיסקרטיות היא שם העניין.
הוא מציע, בחמש השנים שבהן הסדנא קיימת, אירועים פרטיים החל מ- 8 סועדים ועד לאירועי קוקטייל של 100 איש, על מרפסת עץ, מסביב לשולחנות שונים – רואים את העולם ומרגישים בבית.
הרעיון כאן הוא שונה – השף מבשל ליד האורחים והכל באינטימיות נעימה, הנוגדת כל כך את המבנה של בית פנורמה הגס.

גם אני במקפיצים
האירוע: מפגש של מזרח ומערב – מזון "סיני" מסורתי של גיוזה (כיסונים), באו (לחמניות) ודים-סאם (נשיקות קטנות וטעימות של בצק ממולא), הכל מחומרים טבעיים (ללא חומרים משמרים, ללא צבע מאכל ועוד מיני רעלים) כשהם מאודים, מבושלים ומטוגנים ומוגשים שלא בצורתם "הטבעית".
באן באו עם סלומון ומיונז ווסאבי

הלחמניות (BUN) קרדיט – סתיו אדם
גרבלקס (סלמון כבוש) – או סלמון מעושן
לחמניות באו (steamed bun)
מיונז
ווסאבי
חסה אמריקאית
מלפפונים
חומץ אורז
סוכר
ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- חותכים את הלחמניות ומאדים קלות בסיר אידוי 2-3 דקות.
- מלפפונים בחומץ: מרתיחים חומץ אורז סוכר ומלח ושופכים על פרוסות מלפפונים דקות. מערבבים מיונז עם אבקת ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.
- צורבים קלות את הלחמניות המאודות על מחבת לא דביק חם עם מעט שמן עד לקבלת השחמה.
- מורחים את המיונז.
- מוסיפים עלה של חסה, פרוסות סלומון ומלפפונים בחומץ.
תענוג לקרוא שנהנית
אהבתיאהבתי
מאד. גם מהאוכל, גם מהמקום וגם מהאווירה
אהבתיאהבתי