בימים האחרונים אני מוצף בעוגות מסוגים שונים. כל עוגה שונה מחברתה – אם זאת עוגת הטריקולד ואם זאת עוגת הגבינה האפויה ללא בצק.המשותף לכל העוגות הללו, הוא שהן מכילות קמח מכל סוג שהוא, ובעלי בטן רגישה (צליאק) לא יכולים לאכול אותן.אז אחרי חיפושים, ניסיונות וניסויים הצלחנו להגיע לעוגה, שתהיה גם טעימה, גם שוקולדית וגם ללא קמח.
מאחר ואנחנו עושים עוגה גדולה שתספיק להרבה אנשים (תבנית עגולה מספר 28), ניקח גם סיר לא קטן ונמיס בו, תוך כדי בחישה על אש בינונית, 400 גרם שוקולד מריר, כוס ורבע סוכר, 130 גרם חמאה וכוס שמנת מתוקה (לקצפת).*
*כשהעיסה חלקה ושוקולדית, נוריד את הסיר מהאש ונוסיף אליה חמש ביצים וכוס של קורנפלור.עכשיו יש לנו זמן לערבב ולבחוש עד שיש לנו בלילה חלקה (ברובה) שמוכנה לעבור לתבנית האפייה (המשומנת) ומשם הישר לתנור.*
אלה כל המרכיבים…*כמובן שחיממנו את התנור מראש (170 – 180 מעלות) ולתנור החם מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 40 דקות (תלוי בתנור).איך יודעים אם העוגה מוכנה ? ברור – הקיסם שמכניסים במרכז העוגה יוצא יבש.
*