אחותי היא פשוט מלכה. לא, לא קוראים לה מלכה – קוראים לה נועה, אבל מאז שהיא התחתנה היא "מפניקה" את בעלה (וגם אותנו) במיני מזונות ומאפים מעשה ידיה ל ה ת פ א ר …
ביום שישי האחרון ערכנו ארוחת ערב חלבית והיא (אחותי) הפתיעה אותנו עוגת טריקולד – שלושה צבעים עם בסיס בראוניז בתבנית אפייה עגולה (26). ממש ללקק את האצבעות.
אז איך היא עשתה את זה ?
לילה לפני מתחילים בהרתחת 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם קצת מלח (כן – מלח).
בשלוש קערות נפרדות מחלקים 200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם שוקולד חלב ו- 200 גרם שוקולד לבן.
שופכים בעדינות את השמנת הרתוחה על הקערה הראשונה ובוחשים עד שכל השוקולד נמס.
חוזרים על הפעולה עם שתי קערות השוקולד האחרות ומכניסים למקרר (לצינון – רק שלא יקבל נזלת) למשך לילה שלם (אם ממש לחוצים בזמן, אפשר גם 5 שעות, אבל The more the better.
אחרי שהכנסנו את שכבות השוקולד למקרר, הגיע הזמן להכין את התחתית. התחתית בעצם עשוייה מבראוניז, וצריך להיזהר שלא לשרוף אותה.
ממיסים יחד 100 גרם שוקולג מריר ו- 100 גרם חמאה, מוסיפים לרוטב החום 2 ביצים ו- 120 גרם סוכר (ממשיכים לערבב – לא מפסיקים) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים 4 כפות קמח, 3 כפות קקאו ומעט מלח (לא יותר מרבע כפית) וכשהתערובת אחידה, יוצקים אותה לתבנית עגולה (קוטר 26).
אופים את הבסיס בחום של 190 מעלות כ- 10 עד 15 דקות (יש לשים לב לא לייבש את הבראוניז… ) ומוציאים שיתקרר.
עכשיו הגיע הזמן לסיים עם הכנת המוסים.
נתחיל עם השכבה הראשונה – השוקולד המריר.
מערבלים את תערובת השוקולד המריר במערבל ומוסיפים (לאט, שלא ישפריץ) עוד 3/4 כוס של שמנת מתוקה.
ממשיכים לערבל עד שמתקבלת קצפת שוקולד יציבה (לא קשה מדי).
מכניסים להקפאה למשך 20 דקות.
אחרי שהבסיס שלנו בילה לו בהקפאה, נוציא אותו ונמרח אותו באופן שווה על בסיס הבראוניז שבתבנית.
חוזרים על הפעולה עם שוקולד החלב והשוקולד הלבן ומכניסים את כל העוגה (מתחיל להיות מגרה כבר) לשעתיים של הקפאה.
בינתיים, בזמן שהעוגה שלנו במקפיא, אנחנו נכין את הציפוי שלה… כן – יש גם ציפוי שוקולד לעוגת שכבות השוקולד שלנו… פשוט אין מספיק שוקולד בעוגה הזאת…
שוב נרתיח שליש כוס שמנת מתוקה עם מעט מלח, שופכים לתוך קערה עם 80 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
נותנים לשוקולד עם השמנת המתוקה להתקרר קצת, ואחרי שמוציאים את העוגה ששהתה שעתיים בהקפאה, שופכים (בזהירות – לא מהר מדי) את הרוטב על העוגה הקפואה.
כאילו שלא הספיק לעוגה לשהות במקפיא, היא חוזרת לשם אחר כבוד ל- 10 דקות נוספות.
משחררים בזהירות את הדופן העגולה של התבנית ומכניסים למקרר לשעתיים של הפשרה.
התוצאה – אתם יכולים להגיש אותה במסעדות יוקרה ולדרוש 30 ש"ח על פרוסה…
פינגבק: עוגת גבינה ללא בצק « Eyal's Blog
פינגבק: עוגת שוקולד ללא גלוטן « Eyal's Blog