איזה כיף להשתתף – קיבלתי שוברים לקניית רביולי של חברת 'חמים וטעים' – רביולי גבינה ורביולי בטטה.
את 'חמים וטעים' הכרתי כבר מסדרות מוצרים אחרות שלהם – פסטלים, שניצלונים, אמפנדס ואגרול.
לסדרה האיטלקית התוודעתי רק עכשיו.
*
מאחר וקיבלנו 2 סוגים של רביולי, החלטנו – זוגתי שתחיה ואני, להכין 2 סוגים של רטבים – רוטב שמנת וסלמון ורוטב רוזה עם עגבניות שרי.
בדקנו את הרטבים על שני סוגי הרביולי ונפלה ההחלטה שרוטב השמנת וסלמון הולך עם הרביולי גבינה (זה גם מתאים לשבועות) ורוטב הרוזה ועגבניות שרי הולך עם הרביולי בטטה.
מה שעזר להחלטה היתה הבת שלנו – שקד, שחיסלה כמויות אדירות של רביולי גבינה עם רוטב השמנת אז לפחות ברוטב אחד – הצלחנו…
דבר נוסף שסייע היה הרביולי, שהיה בשרני ומלא ובמילה אחת – טעים בפני עצמו.
*
את הרביולי זורקים קפוא לתוך סיר של מים רותחים למשך של כ- 8 דקות או עד שהם צפים.
*
רוטב שמנת וסלמון
רכיבים :
- 50 גר' חמאה
- שמן זית
- בצל גדול
- סלסלת פטריות שמפיניון
- 500 גר' פילה סלמון
- 500 מ"ל שמנת
- גרידת אגוז מוסקט
- עירית
אופן ההכנה :
ממיסים את החמאה ומוסיפים מעט שמן זית על מנת למנוע שריפה של החמאה.
קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד שנהיה שקוף.
פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר עד שמתאדים כל הנוזלים שלהן.
חותכים את הסלמון לקוביות ומוספים לסיר.
לאחר שהסלמון נסגר מוסיפים את השמנת.
מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט גרידה של אגוז מוסקט (זהירות – אגוז מוסקט הוא מאד דומיננטי, לא להוסיף יותר מדי).
יוצקים על הרביולי ומפזרים מלמעלה עירית קצוצה (בעיקר בשביל המראה).
שאפו חביבי …
אהבתיאהבתי
פינגבק: רביולי בטטה ברוטב רוזה עם עגבניות שרי | Eyal's Blog