יום חמישי בערב, זוגתי ואני בחתונה משפחתית ואחרי שאני שיכור קלות (כלוט) אני לפתע נזכר שלנדב יש מסיבת יום המשפחה למחרת בבוקר, ואני צריך להכין פשטידה שתהיה מוכנה עד 10 בבוקר…
הלכתי לישון בהרגשה מדוכדכת שאני עומד לאכזב את הבן הקטן שלי (איך אבא לא מכין פשטידה שהוא הבטיח ?!)
קימה בבוקר עם חמרמורת רצינית אחרי שתיית אי אילו כוסיות של 'סטולי' (וודקה סטוליצ'ניה – מחליקה יפה בגרון ומרגישים אותה רק אחרי הכוס הרביעית בערך), הסעתי את הילדים לגן ולבית הספר ופתחתי את הארונות לראות אילו מצרכים נשארו לנו לסוף השבוע…
מה לכל הרוחות אפשר לעשות עם בליל המוצרים האלה ?
פשטידת תירס !!!
בקערה מערבבים 6 ביצים, 6 כפות שמן, 2 כוסות חלב, 6 כפות קמח תופח ושתי חבילות תירס.
לא לשכוח מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים עד שלא נשארים גושים של קמח (זה סתם לא טעים אחר כך).
משמנים תבנית חד פעמית (אני משתמש בספריי שמן – המצאה גאונית) ומוזגים את הבלילה פנימה.
עכשיו יש 2 אסכולות –
האסכולה הראשונה טוענת שאפשר להכניס לתנור פשוט בצורה הזאת (אני לא בעד).
האסכולה השנייה ממליצה לפזר פירורי גבינה צהובה מלמעלה.
מאחר ולא היו לי פירורי גבינה צהובה, הנחתי פרוסות גבינה שכיסו את כל המשטח.
מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך של כשעה ומקבלים פשטידת תירס מוקרמת בקלי קלות.
* טיפ : אני הפעלתי טורבו בתנור למשך 10 הדקות האחרונות וקיבלתי מרקם קריספי וקראנצ'י מלמעלה יחד עם השחמה מגרה.
האמת היא שלא הספקתי לצלם את שלבי החיסול של הפשטידה בגן, היא חוסלה במהירות מעוררת הערצה גם על ידי הילדים וגם על ידי ההורים.
אז שיהיה בתיאבון.