קדירת בשר ותפוחי אדמה – מתכון של משפחת פורמן

הגשם דופק על החלון, ברקים ורעמים בחוץ ואין דרך יותר טובה מאשר ארוחת קדירה אישית.

את הכלי המדהים הזה קנה קרוב משפחה שלי ישירות מהיבואן בארץ והוא מגיע בסט של שמינייה.

הקדירה האישית

אז היום לעבודה קיבלתי פינוק מאשתו (האמת שזה האחרון שנשאר להם).

אז מה צריך בשביל התבשיל :

בשר שפונדרה – בערך 100 גר' למנה.

תפוחי אדמה.

בצל.

גזר.

פטריות שמפניון טריות.

שום, חרדל דיז'ון ומעט מיונז.

*

אופן ההכנה :

חותכים את הבשר לחתיכות קטנות, מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל וחרדל דיז'ון – הכל לפי הטעם.

את תפוחי האדמה חותכים לצ'יפסים ומטגנים מעט (חצי מוכן).

מטגנים את הבצל, הגזר והפטריות, אחרי שקצצנו אותם.

*

בכלי החרס האישיים מניחים את הבשר, מעליו את הפטריות, הבצל והגזר ומעלים את תפוחי האדמה.

מריחה נדיבה של מיונז וניתן גם לפזר גבינה צהובה מגורדת (מומלץ).

*

הערה : אם לא משתמשים בבשר שפונדרה, שמוציא את מיציו הטבעיים בבישול – יש להוסיף כמה כפות מים עם כדי שהבשר יתבשל !

 *

מכניסים על תבנית את כלי החרס האישיים למשך שעה ורבע בחום של 200 מעלות ומגישים לשולחן.

*

זהירות – חם !

אפשר גם קצת חריף בצד

2 מחשבות על “קדירת בשר ותפוחי אדמה – מתכון של משפחת פורמן

  1. למרות שהמתכון הוא שלי , אני באמת חושב שהוא קולינרי , מעניין , טעים , ומשביע , ועם שילוב נכון של כלי יפה , זה נותן למנה צורה ממש מגרה , מומלץ בחום לימי החורף הקרים … בתאבון 🙂

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s