הילדים שלי, איך נגיד את זה, לא ממש מתים על פטרוזילה, או – "העלים הירוקים האלה" שמציצים להם מכל מיני מאכלים. וזה לא רק בפטרוזיליה – זה יכול להיות כל דבר שמציץ לו מתוך האוכל – אם זה בצל או נקודה כתומה/ירוקה/כחולה וכו'…
אז אישתי מצאה פתרון – טוחנים הכל ביחד ואז יש מרקם אחד של (אסור להגיד איכס על אוכל) ולא רואים שום דבר.
כדורי בשר / קציצות / קבבים בין אם זה מטוגן, מבושל או אפוי זה מקום מצויין להכניס לילדים קצת ממה שהם רוצים להוציא.
הפעם זהו מתכון לכדורי בשר מבושלים בשני שלבים.
בשלב הראשון מבשלים את הכדורים עד שהבשר יהיה מוכן ובשלב השני, שזה השלב הארוך, מבשלים עם הרוטב.
במתכון היום אין כמויות מדוייקות, זה הכל לפי הטעם בשיטת ניסוי וטעימה.
הכדורים יוצאים רכים ומתאימים גם לתינוקות בני שנה.
ככל שבבשר יש יותר שומן, ככה הכדורים יוצאים יותר רכים.
ואחרי ההקדמה –
אפשר להתחיל ?
*
כדורי הבשר :
מתחילים עם בשר טחון ביחס של 1:2 בשר עוף או הודו לבשר בקר (2 בקר, 1 עוף או הודו).
מכניסים למעבד מזון תפוחי אדמה, בצל, פטרוזיליה, ופירורי לחם (לא לשכוח מלח ופלפל) וטוחנים הכל ביחד עד שמתקבלת עיסה פחות או יותר אחידה.
מוסיפים ביצים, לשים את הכל ביחד ומכינים את הסיר.
מעט שמן בתחתית הסיר וטיגון של שום בשביל הריח והטעם.
מוסיפים רסק עגבניות (לא עגבניות מרוסקות) ומים פושרים (לא רותחים).
יוצרים כדורים מהעיסה ומשליכים אותם בעדינות לתוך הסיר – שמתבשל על אש בינונית. אנחנו רוצים להביא לרתיחה רק אחרי שכל הכדורים כבר בפנים.
לאט לאט רואים איך הכדורים המבושלים צפים להם על פני המים והבשר שינה את צבעו ללבן פחות או יותר אחיד.
אחרי שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 15 – 25 דקות (תלוי בכמות).
עכשיו סיימנו את השלב הראשון, כדורי הבשר מבושלים וניתנים לאכילה.
מוציאים אותם מהסיר ושופכים את המים.
בשלב זה ניתן גם לטגן אותם לקציצות, אבל אנחנו בקטע של בריאות ומינימום שמן אז נבשל אותם ברוטב אדום.
*
ועכשיו לרוטב :
בסיר מטגנים שום ובצל ומוסיפים שעועית או קישואים, רסק עגבניות ומים שיכסו את הכדורים (בערך).
מכניסים את כדורי הבשר שהכנו, מכסים ומביאים לרתיחה.
*
מנמיכים את האש, מסירים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים עד שמתקבל רוטב סמיך, והכדורים (שהיו פעם לבנים) סופגים את הרוטב האדום ומשנים את צבעם.
בתיאבון.
*
מהשאריות של הרוטב, אחרי שמסיימים את כדורי הבשר, מכינים שקשוקת שעועית בסוף השבוע.
איל,
פוסט מושקע בתיאורים ובתמונות,
תענוג לקרוא 🙂
תודה על המתכון ❤
אהבתיאהבתי
בכיף. אישתי מכינה פעם בחודש 2 קילו בשר (בערך), מחלקת את הכדורים המבושלים למנות ומקפיאה. ככה היא מוציאה פעם ב.. מנה מהמקפיא, מבשלת עם הרוטב ומגישה
אהבתיאהבתי
אין על אשתך 🙂
אהבתיאהבתי
כל הכבוד בהעלאת התמונות וכו'… נראה שלך יצא טעים אבל- ככה לא כותבים מתכון, אין כמויות מדויקות! וגם כשמעבדים במעבד מזון ירקות (תפו"א, בצל), יש הרבה נוזלים, אח"כ העיסה רטובה מדי, או שצריך להוסיף לה הרבה פירורי לחם שפוגמים במרקם ובטעם. בקיצור נראה קל אך יצא לי לא טעים ומאכזב מאוד וזה בד"כ לא קורה לי. מבאס. (ולמה לבשל פעמיים את הקציצות).
אהבתיאהבתי
הי סיגל.
אני מצטער שלא הצליח לך.
נתחיל מהסוף – הבישול הכפול הוא על מנת שבפעם הראשונה יהיו לנו קציצות מוכנות למחצה ובפעם השניה הן תתבשלנה עם הרוטב וכך הן יוכלו לספוג אותו לתוכן.
לגבי הכמויות – זה כבר עניין של ניסוי וטעייה. פירורי לחם כמובן שגם נכנסים לתוך מעבד המזון.
את כל העיסה מערבבים יחד עם הבשר.
מקווה שתצליחי בפעם הבאה.
אהבתיאהבתי
התפוחי-אדמה צריכים להיות מבושלים
כשהם בבלנדר?
אהבתיאהבתי
לא.
חיים לגמרי, כמו כל שאר הירקות.
הם מקבלים את הבישול יחד עם הבשר.
אהבתיאהבתי
פינגבק: קציצות ללא ביצים | Eyal's Blog