ריבת תפוז סיני

סוף עונת התפוזים.

המון תפוזים סינים נשארו על העץ, ובכלל – מי יכול לאכול כל כך הרבה מהם.

אז מה עושים ? מחלקים לחברים, חלק גדול נופל על הרצפה, הציפורים באות לבקר את העץ… אבל עדיין נשארה כמות לא קטנה של הפרים החמוץ מתוק הזה.

אז בכל זאת, מה עושים ? עושים ריבה.

אז מה המצרכים ?

1 ק"ג של תפוז סיני מובחר (ובמקרה שלנו גם אורגני).

כ- 800 גר' סוכר.

כוס מים.

מיץ לימון מלימון אחד(גם הוא מהעץ שלנו).

מקל וניל מחורץ לארכו.

אופן ההכנה :

משרים את התפוזים למשך של כ- 24 שעות במים על מנת להוציא מהם את המרירות.

המהדרין גם מרתיחים את התפוזים, אנחנו ויתרנו על זה.

בניגוד למתכונים אחרים שמצאתי ברשת, אנחנו החלטנו לחתוך את התפוזים לעיגולים ולהיפטר מהגרעינים.

מיץ מלימון אחד

מכניסים את התפוזים, פה נעזרנו בנדב, שמאד אוהב להיות במטבח

הסוכר,

מקל וניל מחורץ

ולבסוף את המים

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

יש לשים לב שהנוזלים צריכים להצטמצם עד לקבלת משחה קרמלית.

נותנים לריבה להתקרר, מעבירים לצנצנת ובתיאבון.

טעים, מתוק, מלא סוכר וניצול של פירות מדהימים שכבר אין מה לעשות איתם…

ולסיום – אני רוצה להודות לאשתי שתחיה – שסבלה אותי כשאני נדחף עם המצלמה בין הידיים שלה, לנדבי הקטן והחמוד שעזר במטבח והכניס חלק מהמרכיבים לסיר ולשקד שכתבה את הפוסט הזה (בפיקוחי כמובן).

2 מחשבות על “ריבת תפוז סיני

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s