מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד (ובני זוגם שיחיו).
באחד מימי השבת האחרונים, החלטנו – זוגתי ואני, לארח את אחי ואחותי (ובני זוגם) לארוחת צוערב משפחתית.
עמדנו כמה שעות במטבח והקמנו ארוחה לתפארת המשפחה.
מה לא היה שם ?
אווז בתפוזים, צלעות כבש ביין, קרם בורלה, יין מבציר 48'…
כל זה לא היה שם 🙂
אז מה כן היה ?
היה לנו, בתור התחלה, ככה לחימום הקנה – מג'דרה (ולא משקית) אמיתית עם עדשים.
מה עוד ?
לחם ביתי עם זיתים
כדורי בשר ושעועית
בורקסים מעשה ידי אישתי – ל ה ת פ א ר
וגם סלטים היו לנו – סלט ירקות וסלט תפוחי אדמה עם מיונז
וסלט (שאני באופן אישי מאד מאד אוהב) כרוב.
אבל לא סתם סלט כרוב – כרוב חתוך לרצועות, שומשום קלוי ועליו (ממש לפני ההגשה) שופכים את הרוטב העשוי משמן שומשום, סויה ודבש.
ממש ללקק את האצבעות (או כמו שהבן שלי אומר – ללקלק)
ואחרי שנשנשנו קצת ופתחנו את הבטן –
אפשר לעבור למנה העיקרית.. מנה ?! מנות (ברבים) כי סוג אחד לא מספק אותנו – אנחנו צריכים כמה !
אז בתור התחלה הכנסנו עוף ותפוחי אדמה לתנור
ואז הוצאתי את "מנת הדגל" (מבחינתי) – 2 קילוגרמים של בשר סינטה טרי ברוטב חרדל (התודות – למשק זמיר, ההכנה – עלי).
לוקחים את הנתח, מכניסים לתנור בחום מקסימלי (220-250 מעלות בערך) למשך של כרבע שעה
אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות.
עכשיו לעניין הזמן – מי שאוהב את הבשר שלו מדמם – ישאיר אותו בתנור לרבע שעה עד 20 דקות.
מי שאוהב יותר "מת" – יכול להשאיר עד חצי שעה בתנור.
והתוצאה – לפניכם :
או בצלחת :
והמתכון לרוטב החרדל :
3 כפות חרדל איכותי
1 כפית מלח
שליש כוס שמן זית
5-7 שיני שום כתושות
כף פלפל שחור גרוס
כף אורגנו יבש
חצי כפית ג'ינג'ר
4 גבעולי רוזמרין טרי
מפורקים לעלים
**מערבבים את כל החומרים(אפשר במעבד מזון) ומורחים את הנתח היטב מכל צדדיו
אפשר להשרות עם הרוטב במקרר שעתיים עד עשרים וארבע שעות אבל אפשר גם להעביר ישר לתנור.
ואחרי שנשענו לאחור ופלטנו אנחת רווחה על האוכל –
הגיע תורו של הקינוח :
ונראה לכם שהסתפקנו בסוג אחד ?! לא ולא.
2 סוגים של קינוחים הונחו אחר כבוד על השולחן
התחלנו בשבלולי בצק ממולאים בשוקולד,
והמשכנו עם כוס בריאות :
קוביות של פירות ברוטב שוקולד אמיתי (70% מוצקי שוקולד).
לרובינו כבר לא היה מקום, אבל הקינוחים היו כל כך טובים שלא יכולנו להתאפק
וחיסלנו גם אותם אחד אחרי השני.
בסופו של ערב, השולחן נשאר די ריק
ולנו נשאר רק לנקות…
היה טעים
היה נעים
ואולי נעשה לנו מנהג – מדי פעם, אחד האחים (אנחנו סה"כ שלושה),
יארגן ארוחת צהריים / ערב…
איך הרעיון ?
לנו נשמע טוב, אז עכשיו התור של אחותינו הקטנה ובן זוגה
והם מזמינים אותנו לחגיגת בשרים…
בשר זה בהחלט אחת החולשות שלי…
תמונות וסיפורים משם – בהמשך .
מרגש איש ….תמשיך כך אהבתי לקרוא
אהבתיאהבתי