שלום כיתה א' – גיבוש חברתי

אז בוקר טוב לכולם, בשעה טובה, שקד נכנסה לכיתה א' – איזו התרגשות, איזה לחץ… הילדה דווקא בסדר – היא לוקחת את הכל בקוליות.

החגים מאחורינו וועד ההורים של הכיתה החליט שצריך יום גיבוש כיתתי.

מצוין – מה זה אומר ?

זה אומר שנפגשים ביום שבת בבוקר (לא מוקדם מדי – 10) בגן משחקים לא רחוק מהבית, כל אחד מביא משהו ויש גם משחקי חברה.

איזה יופי.

הפוסט הזה מוקדש לכל ההורים ששאלו אותי אתמול איך מכינים את הפשטידה –

פשטידה ?!

מאיפה נקריץ עכשיו פשטידה ?

פותחים את ספר הפשטידות של קובי בר

ספר מצויין.

עכשיו בודקים אילו רכיבים נמצאים בבית –

פטריות 750 גר'

חמאה – 50 גר'

2 בצלים קטנים קצוצים

2 כפות אבקת מרק פטריות

1/2 כוס שמנת לקצפת (125 מ"ל)

4 ביצים טרופות

1 גביע קוטג' (למי שתומך במאבק החברתי – לא חייב תנובה)

יופי – יש את כל הרכיבים, אפשר להתחיל להכין את הפשטידה.

קודם כל – נקצוץ את הפטריות (דק אבל לא דק מדי כדי שעדיין ישאר טעם)

מתוך עצלות השתמשתי בבלנדר.

בינתיים, ממיסים את החמאה בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים על אש נמוכה תוך כדי בחישה.

עכשיו מוסיפים את השמנת הביצים והגבינה (האמת – לא נראה משהו… אבל חכו – זה עוד יפתיע)

וממשיכים לבשל ולבחוש עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

לקערה מכניסים את הפטריות ואת התערובת מהסיר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים את כל הבלילה לתבנית משומנת (20X17) – אני משתמש בתבנית חד-פעמית.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה או עד שהפשטידה תתייצב.

אם רוצים – ניתן להוסף גבינה מגורדת למעלה כ-5 עד 10 דקות לפני סוף האפייה.

התוצאה

ללקק את האצבעות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s