פיאסטה – חגיגה לטינית

לא, עוד לא ברחתי חזרה לדרום אמריקה. לא פיזית בכל אופן – אבל לפחות בטעמים אני יכול לנסות ולהרגיש שוב את המדינות, את הפולקלור, את הניחוח הדרום אמריקאי שכבר הספקתי לשכוח.

אני יודע שזה לא אותו הדבר אבל זה מתקרב.

הכל תודות לספר החדש של ניר דגן ונירה רוסו – "פיאסטה – חגיגה לטינית"

קיבלתי את הספר, איך אומרים – "חם מהתנור", וכבר מעיון רארשוני בלוטות הטעם שלי התחילו להרגיש שוב את הטעם המשכר של החוויה הדרום אמריקאית שלי מעברי הרחוק.

שוב נזכרתי בברזיל – ריו דה ז'נרו, סאו פאולו ועוד. התמונות הברורות והמתכונים שנראה כאילו כל אדם יכול להכין אותם גירו לי את העיניים ואת קצות האצבעות.

בסוף השבוע, כאשר נסענו לחמותי, החלטתי להפתיע את כולם במתכון פשוט של אמפנדוס אפויות בסגנון ארגנטינאי.

את הרכיבים קניתי בסופר השכונתי והם עולים 50-60 ש"ח בלבד.

זמן ההכנה כולל אפייה – כשעתיים.

נכנסתי למטבח והרי התמונות של שלבי ההכנה :

הכנת הבצק (מתחילים בבצק כיוון שצריך לתת לו לנוח כשעה במקרר ובזמן הזה מכינים את המילוי)

הכנת המילוי מבשר בקר טרי שטוגן עם זיתים וצימוקים (המלוח והמתוק פשוט עושים חגיגה בפה)

הכנת האמפנדוס – חשוב מאד לרדד את הבצק שלא יהיה עבה מדי (3 מ"מ).

בתמונה רואים את כל השלבים – החל משלב יצירת עיגול הבצק, כף של מילוי, יצירת האמפנדה והידוק בעזרת מזלג.

ולבסוף – האמפנדס יוצאות מהתנור (לא יכולתי להתאפק ונתתי ביס)בתיאבון.

אוי כמה שזה טעים.

פיאסטה אינו "עוד ספר" אלא מסע מצולם מרחבי יבשת דרום אמריקה, מסע של מאכלים, פולקלור והמון טעם, צבע והומור.

השף ניר דגן חי, למד, נדד ובישל במשך שמונה שנים בדרום אמריקה. הוא ליקט מתכונים וטכניקות בישול ממקומות שונים ביבשת – צ'ילה, בוליביה, קולומביה, פרו, אקוודור, ברזיל, מקסיקו, קוסטה ריקה ופנמה – וקיבץ אותם בספר מקסים זה.

תוכלו לפגוש פה מנגו, אבוקדו, קוקוס, בננות, אסאדו, תחמיצי סביצ'ה, קני סוכר ומליון סוגי סלסה, כופתאות שעועית, לחמניות גבינה ברזילאיות ופיסות שקופות של בצל סגול, פלפלי הבנרו, צ'יפוטלה, חלפניו ופובלנו. ים של צבעים וטעמים חזקים, ניחוחות כוזברה, קפה, סוכר חום, ליים וטקילה. אתם תיסחפו.

כשדגן חזר לארץ הוא מצא שהקהל כבר מכור, לסלסה ולטורטייה, לגוואקמולה ולסביצ'ה. בספר זה הם רק ההתחלה. על יפינגצ'וס ומוקקה ולחמניות ארפאס שמעתם ?

פיאסטה הוא אסופה נפלאה של מעדנים כשרים, מאוכל רחוב ועד לקינוחים מפתים. מן המגוון העצום השכיל ניר דגן לברור מאכלים פשוטי הכנה, המבוססים על חומרים שקל להשיג בארץ. בספר הקדמה נרחבת והסבר על מגוון חומרי המתכונים בצד מדריך מוצרים וקניות. כל אלה מלווים בתצלומים רבים מעוררי תיאבון (גם של שלבי התקנת המנות), מעשה ידי צלם הקולינריה עודד מרום.

הצלם הנפלא נלי שפר נדד בכל רחבי היבשת וצילם מאכלים, פולקלור של אוכל ושווקים, ונירה רוסו התערבה בכל מילה בספר והוסיפה המון דרישות לכל העושים במלאכה. כולן נענו.

אז ברוכים הבאים לפיאסטה!

ושיהיה בתיאבון לכולם.

3 מחשבות על “פיאסטה – חגיגה לטינית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s