ושוב שבת ושוב "על האש"

ושוב אנחנו מגיעים ליום שבת.

יום שבת יום מנוחה… מי אמר ?

חייבים למצוא לילדים תעסוקה. אז נסענו לקרובים בצפון הרחוק (קריות) וחגגנו שם יום הולדת 3 לאיזה דודן רחוק של אישתי.

ומה עושים במפגש משפחתי ? כמובן – "על האש"! אז נסע הדוד למעדנייה והביא בשר מכל טוב – לבבות משופדים בקפידה, כבדים מסודרים באריזה מנויילנת, פילה חזה עוף, כנפיים לאפרטיף, נקניקיות פיקנטיות (שאני אמרתי שהן ניראות טוב מדי מכדי להיות כשרות) ונתח גדול וכבד של אנטריקוט.

את הכל טיבלנו במלח ופלפל שחור והתחלנו "למנגל".

מאחר והמנגליסטים הקבועים לא היו (אחד בחו"ל והשני סתם התעכב) הגיעו כמויות גדולות יותר של בשר לשולחן… 🙂

אפילו נדבי הקטן (עוד לא בן שנה וחצי נהנה מהבשר – הילד פשוט חולה על בשר, והוא אוהב אותו מדיום – כמו שצריך.
וגולת הכותרת היו ה- "פיתות מוצניק" : חצאי פיתות מרוחות בשמן זית, זעתר ומרכיב סודי שעובר במשפחת מוצניק מדור לדור ונשמר בקנאות כבר שנים.

את הפיתות מניחים על המנגל עד ששמן הזית מתחיל לבעבע, אז הופכים אותן ומגישים חם.

אכלנו עד שהתפוצצנו. כמובן שהיו גם סלטים מסוגים שונים, אבל הם כמעט ונשכחו ליד כמויות הבשר.

ויאך אפשר בשר ללא אלכוהול ?! הבירה זרמה כנחלי איתן ומדי פעם "תידלקנו" באיזה שוט של וודקה פולנית כשצעקות ה- "נזדרובה" הולכות ומתחזקות ככל שהיום הולך ומתארך.

בסוף היום, לאחר מנוחה כדי לתת לאדי האלכוהול האחרונים לשקוע, חזרנו הביתה עייפים ושבעים ומוכנים לשבוע חדש הבא עלינו לטובה.

מתי עושים שוב על האש ?

4 מחשבות על “ושוב שבת ושוב "על האש"

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s