פשטידה על טהרת הגבינה

שבועות עוד לא הספיק להיגמר, וסבתא לאה מוציאה מהמקרר פשטידת גבינות מדהימה.
הפשטידה קלה להכנה ולמעט בסיס בצקי דק, היא כולה גבינה.

המצרכים :
לבסיס :
חב' גבינה רכה 5%.
2 כוסות קמח אסם.
חב' מרגרינה.
לבלילה :
3 קוטג' 9%.
3 ביצים.
250-300 גרם גבינה צהובה מגוררת.
מערבבים את חבילת הגבינה הרכה עם הקמח ועם המרגרינה (המרגרינה צריכה להיות רכה).
משמנים קלות תבנית (אפשר פיירקס 20 X 35 ס"מ) משתמשים במחצית מהבצק ומרפדים את התבנית בשכבה דקה.
את החצי השני ניתן להקפיא ולהשתמש לפשטידה הבאה.
מערבבים את הקוטג', הביצים והגבינה הצהובה המגוררת ושופכים לתוך התבנית המרופדת בבצק.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומכניסים את התבנית למשך עד שהפשטידה מזהיבה ומפסיקה לרטוט.
ניתן להכניס חוד של סכין ולראות שהוא יוצא ללא מריחות – סימן שהפשטידה מוכנה.

מחשבה אחת על “פשטידה על טהרת הגבינה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s