עוגת גבינה

ועכשיו, במיוחד לחג השבועות, עוגת גבינה מהירת הכנה במתכון שהועבר לי מפי חמותי (אמא של אשתי) :

המצרכים :

650 גר' גבינה לבנה רכה

כף קליפת לימון מגוררת.

4 ביצים.

4 כפות קורן-פלור.

שקית פודינג אינסטנט וניל.

כוס סוכר.

מעט מלח.

שמנת מתוקה.

אופן ההכנה :

מחממים תנור לחום גביה. מכינים 2 קערות – באחת מערבבים את הגבינה עם גרידת לימון.

מפרידים את הביצים, את החלמונים מוסיפים לקערה.

את החלבונים מכניסים לקערה השניה (קערת ההקצפה).

מוסיפים לקערה עם הגבינה את הקורן-פלור וחצי שקית פודינג אינסטנט. מערבבים בכף גדולה (אין צורך לערבב במערבל).

מקציפים את החלבונים עם מעט מלח וכאשר הם מתחילים להלבין מוסיפים באיטיות את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את שתי הקערות ביחד (בזהירות).

משמנים קלות תבנית פיירקס (20 X 35 ס"מ), יוצקים את התערובת ואופים 5 דקות בחום גבוה. מקטינים לחום בינוני-נמוך (150 מע') ואופים שעה.

מצננים בתנור עם דלת פתוחה מעט וכשהעוגה מתקררת מעבירים אותה למקרר לשעה.

בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם מחצית השקית של הפודינג אינסטנט שנשארה לנו ומצפים את העוגה .

ב ת י א ב ו ן !

4 מחשבות על “עוגת גבינה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s