ועוד עוגת גבינה – הפעם בצימוקים וקצף

אחרי שליקקנו את האצבעות מהעוגה הקודמת, הוציאה סבתא לאה (חמותי שתחיה) עוגה מהמקפיא והניחה אותה על השולחן…

הסתכלנו בה המומים… הרי הרגע חיסלנו את שאריות עוגת הגבינה האחרונה (לפחות ככה חשבנו) והנה היא מפתיעה ומוציאה עוד אחת.

וכל עוגה טעימה יותר מקודמתה. שקד (בתי בת ה-5) חולה על צימוקים ומבקשת תמיד את החתיכה עם "הכי הרבה צימוקים". גם נדב כבר הבין את השיטה והוא מפרק בשיטתיות את הפרוסת עוגה שלו במטרה לדלות ממנה כמה שיותר צימוקים.

ונעבור לעוגה…

המצרכים :

650 גרם גבינה לבנה רכה.

6 ביצים.

תמצית וניל.

שקית פודינג וניל אינסטנט.

2 כפות קורן-פלור.

100 גרם צימוקים.

מעט מלח.

2 כפות סוכר.

אופן ההכנה :

מחממים תנור לחום גבוה. מפרידים את הביצים ומערבבים בקערה את הגבינה, תמצית וניל וארבעה חלמונים. מוסיפים פודינג וניל אינסטנט וקורן-פלור, מפזרים את הצימוקים ומערבבים הכל יחד.

מקציפים ארבעה חלבונים יחד עם מעט מלח עד הלבנה ומוסיפים את הסוכר באיטיות עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים יחד את הקערות בזהירות.

משמנים קלות תבנית פיירקס, יוצקים את התערובת ואופים בחום גבוה כחמש דקות (צריבה של העוגה). מנמיכים לחום בינוני נמוך (150 מע') ואופים 45 דקות.

בינתיים מקציפים 2 חלבונים עם מעט מלח ושתי כפות סוכר. את התערובת יוצקים על העוגה, ואופים ביחד 15 דקות נוספות.

סה"כ זמן אפיה – שעה וחמש דקות.

מצננים בתנור עם דלת פתוחה מעט.

כמו שאמרתי בהתחלה, ניתן להקפיא את העוגה ולהוציא אותה כשצריך (כשבאים אורחים למשל).

ב ת י א ב ו ן !

מחשבה אחת על “ועוד עוגת גבינה – הפעם בצימוקים וקצף

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s